Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Klein aanbod slachtvee, maar prijs onder druk

De uitstoot van koeien uit de melkveehouderij is erg klein. Dat past weliswaar bij de tijd van het jaar, maar aan het aantal verkochte slachtrunderen op de veemarkten in Leeuwarden en Bunnik is te zien dat de spoeling voor de slachterijen nu wel heel dun is geworden.

Ook rechtstreekse levering van melkveehouders aan de slachterij is volgens de veehandel op een laag pitje komen te staan.

Doordat het slachtgewicht gemiddeld flink hoger ligt dan vorig jaar rond deze tijd is de vleesproductie relatief minder teruggevallen (5 procent). Uit het verloop van slachtaantallen en het vrij hoge slachtgewicht blijkt het effect van de situatie die per 1 april is ontstaan. De boeren kunnen op zich ongeremd melken en hebben hun koeien langer aangehouden.

Wat de geringe aanvoer van slachtvee betreft speelt overigens mee dat er deze dagen erg veel werk op het land moest worden gedaan; het inkuilen was vorige week in volle gang. Ondanks dit alles zijn in Bunnik de noteringen ongewijzigd gebleven, ze staan zelfs onder druk. De slachtveeprijzen zijn vanaf begin dit jaar met circa 50 cent per kilo gestegen, in Duitsland zelfs bijna 70 cent. Het niveau ligt te hoog om in de vleesmarkt te kunnen doorberekenen.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Eén reactie

  • jfvanbruchem1

    De noteringen zijn ongewijzigd,toch staan de prijzen onder druk,alweken lang.
    Wanneer stopt Boerderij met de prijs naar beneden te praten?

Of registreer je om te kunnen reageren.