Rundveehouderij

Achtergrond

Grote aanvoer wolvee Leeuwarden

Het wolvee-aanbod lag dinsdagochtend in Leeuwarden op 1.950 stuks. Dit zijn er 540 meer dan een week geleden en zo'n 800 meer dan een jaar geleden.

Het grote aanbod was een verrassing voor de aanwezige handelaren, zij hadden gedacht dat het aanbod nu wel weer af zou nemen.

De prijs van ramlammeren zwaarder dan 25 kilo (overblijvers) is met €5 in prijs verlaagd, de prijs stond duidelijk onder druk door het grotere aanbod. De opbrengst van de zware ramlammeren ligt met €150 gelijk aan die van vorig jaar.

Slachtschapen van eerste kwaliteit stegen €5 in prijs door een goede vraag naar de betere kwaliteit slachtschapen. Het aanbod van goede kwaliteit slachtschapen is echter krap. De slachtschapen brengen maximaal €125 per stuk op, €7 meer dan vorig jaar.

De overgebleven ooilammeren van vorig jaar zijn dinsdag voor stabiele prijzen verkocht. De maximale prijs voor een ooilam ligt op €117,50 per stuk, €2,50 lager dan vorig jaar.

De handel in zuiglammeren begint langzaamaan ook op gang te komen en het aanbod was in verhouding groot. De prijs van de lammeren blijft stabiel tussen €100 en €110 per stuk.

Het lijkt er op dat het grote aanbod nog even aanhoud, de prijs kan her en der wat onder druk blijven staan maar grote prijswijzigingen worden niet verwacht.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.