Rundveehouderij

Achtergrond

Druk op prijzen eiwitrijk voer

De markt voor veevoeders is behoorlijk in balans, zonder uitgesproken ontwikkelingen die zorgen voor drastische prijswijzigingen.

We zien natuurlijk wel prijzen van eiwitrijke mengvoedergrondstoffen voorzichtig naar beneden komen. Zo is de prijs van de tarwegistconcentraten verlaagd, met 10 cent per procent droge stof en staat er ook druk op het prijspeil van bierbostel en biergist. Wageningen UR heeft maandag de kilo DVE-toeslag met bijna 8 cent kunnen verlagen, naar 103,3 cent, terwijl de KVEM-prijs steeg met 0,7 cent naar 11,8 cent. Vraag naar bierbostel is nog in evenwicht met de aanvoer, de vraag naar graanbostel (prijstechnisch erg interessant) overtreft het aanbod. De vraag naar structuurrijke voeders blijft eveneens stevig, melkveehouders blijven volop structuuraanvulling inzetten. De actuele kwaliteit van het gras bij weidegang geeft daar ook aanleiding toe. Energierijke bijproducten kunnen op termijn goedkoper worden, gezien de situatie op de wereldgraanmarkt.

Voorraden
De beschikbare voorraden aardappelbijproducten blijven groot, met voorlopig zeker geen prijsstijging in het zuiden. Proberen alles op zijn plaats te krijgen is nu het motto bij de voederhandel. Aardappelbijproducten kunnen niet ongebreideld worden bijgevoerd, vanwege snelle verteerbaarheid.

Prognose: bierbostel goedkoper.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs snijmais

Prijs tarwestro grote balen

Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.