Rundveehouderij

Achtergrond

Afzet vleeskalveren loopt redelijk

De afzet van de blankvleeskalveren loopt redelijk. Deze week gaan er meer kalveren naar de slachterij, omdat er weer eens een volle week geslacht wordt. De prijzen zijn daarom in de afgelopen week onveranderd gebleven.

Een volle afzetweek komt de markt goed uit. De productieperiode van de vleeskalveren was inmiddels opgelopen naar 28 weken. Gezien de tijd van het jaar past een kortere periode beter, zodat er richting de zomerperiode meer speling ontstaat in verschuiving van het aantal weken dat een dier wordt aangehouden.

In het buitenland valt op dat de afzet in Frankrijk nogal wat te wensen over laat. Daar werd een aantrekkende handel verwacht in verband met de naderende Pinksteren. Normaal zorgt Pinksteren voor een grotere vleesverkoop in Frankrijk, maar vooralsnog is daar niet veel van te merken.

In Duitsland is de stemming in de markt een stuk beter. Daar waren vraag en aanbod de laatste weken goed in evenwicht ondanks het uitvallen van enkele dagen afzet. Ook in Italië loopt het op dit moment niet zo verkeerd ondanks een iets gematigde vraag.

Prognose: stabiel.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.