Rundveehouderij

Achtergrond

Aantal runderslachtingen neemt af

Het kleine aanbod van slachtkoeien houdt de prijs stabiel. Zo ook donderdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden. Handelaren spraken van een vlotte handel, maar zien wel dat kopers tegen de hoge prijzen aan hikken.

Het aantal slachtingen is ondertussen verder terug gelopen. Dit blijkt uit gegevens van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). In week 17 zijn 7.763 runderen geslacht, 500 minder dan in week 16. In totaal zijn er dit jaar (tot en met week 17) ruim 158.000 runderen geslacht, zo'n 11.500 minder dan in dezelfde periode van vorig jaar.

Het krappe aanbod van slachtkoeien zorgt ervoor dat kopers van koeien in een moeilijke positie zitten. Zij willen het liefst minder voor de dieren betalen omdat de marges op de vleesverkoop in veel gevallen negatief zijn. Het kleine aanbod houdt dit echter tegen. Verwacht wordt dat deze situatie nog wel even aanhoudt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.