Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod slachtkoeien blijft krap

De handel in slachtkoeien is woensdagochtend op de veemarkt Leeuwarden vlot verlopen. Het aanbod was met 175 runderen erg klein.

Vorige week lag dat nog 135 stuks hoger en dat was al een niet te groot aanbod. Oorzaak van het kleine aanbod is het vasthouden van vee door melkveehouders. Enerzijds willen zij de stallen optimaal benutten en anderzijds is er onrust over de melkveewet. Melkveehouders weten nog niet waar zij aan toe zijn en willen daarom zoveel mogelijk vee in de stallen hebben voor het geval dit jaar een referentie jaar wordt.

De komende weken wordt niet veel vee verwacht en de prijs zal op dit niveau blijven. Na de zomer zal het aanbod wel stijgen en dan kan de prijs naar verwachting niet stand houden. Een O-kwaliteit koe brengt in Leeuwarden maximaal €3,35 per kilo op; dit is 10 cent meer dan vorig jaar.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.