Rundveehouderij

Achtergrond

Zware overblijvers stijgen in prijs

De handel in overblijvers is dinsdagochtend in Leeuwarden goed verlopen.

De handel in overblijvers is gisterochtend in Leeuwarden goed verlopen. Het aanbod van overblijvers was in verhouding niet al te groot, het aanbod bestond voornamelijk uit slachtschapen. De prijs van de zware overblijvers kon met €5 omhoog. De ooien boven 20 kilo brengen daarmee maximaal €115 op, de prijs ligt gelijk aan die van 2014. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo brengen maximaal €150 op, dit is €28 meer dan vorig jaar in deze periode.

Hoewel het aanbod van de slachtschapen wederom aan de grote kant was, kon de prijs gelijk blijven. De handel verliep beter dan een week geleden, toen stonden de prijzen nog wat onder druk.

Het aanbod van zuiglammeren was zoals verwacht weer een stuk kleiner dan vorige week. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door een klein aanbod van slachtrijpe zuiglammeren. De handel zou al wel over willen op zuiglammeren maar dit zit er voorlopig nog niet in. De prijs bleef gelijk aan vorige week, €100 tot €110 per stuk.

Nu het aanbod van zuiglammeren nog niet groot genoeg is om aan de vraag te voldoen zal de handel in de overblijvers goed blijven. Of er nog wat bij de prijs op kan is echter niet te zeggen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.