Rundveehouderij

Achtergrond 1761 x bekeken 2 reacties

Vraag naar pensprik neemt toe

De melkveehouders hebben onveranderd behoefte aan aanvulling op het rantsoen met pensprik. Voerstro, in het bijzonder gesneden voerstro, wordt schaars.

De prijzen stijgen. Goede kwaliteit gesneden tarwestro en gerstestro gaan al richting €145 per ton. Roodzwenk, zeer gevraagd, was al lastig leverbaar en wordt schaarser. Luzerne is weliswaar aantrekkelijk, maar duur.

Kwaliteit is voor diverse voercomponenten een heikel punt. Om te beginnen bij kuilmais: de beste kwaliteit gaat weg voor circa €65 per ton, maar de prijs aan de kwalitatief gezien onderkant van de markt hangt op €50. Grote variatie in voederwaarde is ook een punt bij aardappelstoomschillen, net als snippers gevraagd voor afdekken van over-gekuilde snijmais. Snippers van de beste kwaliteit kosten circa €33 per ton. Ze zijn prettiger in gebruik dan voeraardappelen, maar die zijn dit seizoen zeer ruim voor handen en daardoor spotgoedkoop.

Aardappelpersvezel is al een tijd niet meer verkrijgbaar, erwtenvezel is een goed alternatief. Bij een gehalte droge stof van 21 procent is de prijs €39 per ton.

De melkproductie mag vanaf deze week onbeperkt aantrekken. Bierbostel, goed melkdrijvend, loopt daardoor vlot weg naar de melkveehouderij. Het aanbod groeit, de prijs is nog stabiel.

Prognose: structuur iets duurder.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

  • Pieter5775

    Grote onzin, schuren ziiten overal nog behoorlijk vol. Stro is de laatste weken overal vastgehouden, maar nu het voorjaar aandient komt er weer genoeg. Heb afgelopen week prima gerstestro gehad voor 25 euro minder!

  • dayo

    ja pieter 5775 boerderij is onafhaneklijkblad, dat weet je toch................ altijd prijzen omhoog schrijven

Of registreer je om te kunnen reageren.