Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte handel slachtkoeien op veemarkt

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden vlot verlopen. De 305 runderen waren binnen een uur verkocht. Hoewel de handel vlot verliep, bleef de notering stabiel.

Het aanbod van slachtkoeien blijft beperkt, ook rechtstreeks bij de slachterijen. Hoewel het aanbod krap is, is dit wel redelijk in evenwicht met de vraag naar rundvlees. Slachterijen spreken van een matige vraag naar het vlees. Van een vlotte handel is in de reguliere handel dan ook geen sprake. Inkopers van koeien doen het rustig aan en zijn duidelijk niet bereid om meer te betalen.

De handel in de luxe koeien en stieren is momenteel wel moeizamer dan bij het 'gewone' vee. Veehouders kunnen hun koeien en stieren maar moeilijk kwijt en moeten vaak wachten totdat er ruimte is bij de slachters. De prijs ligt nog wel op hetzelfde hoge niveau maar dit kan gezien de situatie met de afzet niet heel lang zo blijven.

Prognose: stabiele prijs slachtkoeien.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.