Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs en rustige handel slachtkoeien

De handel in slachtkoeien blijft rustig, zo ook maandagochtend in Bunnik. Handelaren merken dat inkopers van slachterijen absoluut niet bereid zijn om meer te betalen voor de koeien.

De prijs bleef dan ook over de gehele linie stabiel. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,25 per kilo op, 25 cent meer dan vorig jaar.

Hoewel de handel in gebruiksvee ook wat gekalmeerd lijkt te zijn, is de koeienprijs vorige week toch nog wat verder gestegen. Een eerste kwaliteit melkkoe brengt € 25 meer op: €1.675. Het aanbod is zo krap dat er vaak meerdere kopers zijn als vee beschikbaar komt. Veel veehouders zien dan wel van de koop af als de prijs te hoog is, maar er zijn er ook die bereid zijn de hoge prijzen te betalen. Wat wel opvalt, is dat prijzen ver uit elkaar kunnen liggen: soms zijn prima koeien te koop voor €1.300, andere gaan voor €1.800.

Hoewel de vraag naar koeien in Nederland groot is, is de export maar rustig. Door de grote binnenlandse vraag naar koeien is de prijs voor veel buitenlandse melkveehouders te hoog opgelopen. De handel is in veel gevallen ook erg moeizaam voor de exporteurs; zij kunnen gewoonweg niet voldoende vee vinden als zij een aanvraag binnen krijgen.

Prognose: slachterijen houden druk op de prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.