Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt

Het aanbod van slachtkoeien is nog steeds niet groot, toch ging de prijs donderdagochtend in Leeuwarden omlaag.

Worstkoeien laten een prijsdaling zien van 10 cent per kilo. P-kwaliteit koeien dalen in de onderkant met 10 cent, de maximale prijs noteert nog wel gelijk. Handelaren geven wel aan dat de vraag naar de P-koeien vooral minder goed was dan in de afgelopen weken. Bij de O-kwaliteit koeien daalt de maximale prijs met 5 cent per kilo geslacht gewicht naar €3,30.

De prijs van de slachtkoeien kon in de afgelopen weken in Leeuwarden profiteren van de goede vraag uit het buitenland. Binnenlandse kopers boden echter niet zoveel voor de koeien. Nu de vraag uit het buitenland wat minder is, staat de prijs ook gelijk onder druk.

Verwacht wordt dat de prijs van slachtkoeien ook volgende week nog iets daalt, maar daarna stabiel kan blijven.

Prognose: prijs iets onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.