Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs overblijvers stijgt verder

De handel in overblijvers, zowel ram- als ooilammeren, verloopt goed. De prijs van de dieren kon dinsdagochtend in Leeuwarden met €5 omhoog.

Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo brengen maximaal €155 op, dit is €30 meer dan vorig jaar in deze periode. Ooilammeren zwaarder dan 20 kilo noteren maximaal €120, €4 meer dan vorig jaar.

De vraag naar ooilammeren is zeer goed. De vraag komt voornamelijk uit Duitsland en handelaren verwachten dat dit nog wel even zo blijft. De prijs kan dan ook nog wat verder omhoog.

Opvallend is dat de kwaliteit van de ooilammeren beter en constanter is dan die van de ramlammeren. De ooilammeren hebben minder te lijden onder de winter. Toch is de vraag naar de ramlammeren ook goed te noemen. De afzet vindt voornamelijk plaats in Nederland, daarnaast is er export naar Duitsland. Ook voor de ramlammeren wordt nog een verdere prijsstijging verwacht.

De handel in zuiglammeren kabbelt rustig voort. Het aanbod is nog niet groot genoeg om volledig om te kunnen schakelen. De prijs van de zuiglammeren blijft stabiel tussen €100 en €110. Ook de slachtschapen noteerden dinsdag stabiel op maximaal €125.

Prognose: overblijvers duurder.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.