Rundveehouderij

Achtergrond

Minder koeien, handel erg rustig

Het aanbod van slachtkoeien neemt weer af. Dit was donderdagochtend in Leeuwarden ook duidelijk te zien.

Het aanbod lag met 277 koeien 77 stuks lager dan een week geleden en is het laagst sinds begin van het jaar. Als de veemarkt van rond de kerstdagen niet wordt meegerekend, is het aanbod niet meer zo laag geweest sinds augustus.

Hoewel het aanbod duidelijk terugloopt, is de handel erg rustig. Normaal gesproken leidt een klein aanbod vaak tot hogere prijzen. Nu is de prijs in de afgelopen maanden echter al flink gestegen waardoor de rek er nu wel uit is. Slachterijen hebben daarnaast moeite om de prijsstijging van de slachtkoeien bij te benen in de opbrengstprijzen van het vlees.

De handel blijft naar verwachting rustig en het aanbod zal niet veel groeien en zelfs nog wat af kunnen nemen. De koeien zullen in de komende weken 'lui duur' verkocht worden, zoals het in handelaarskringen wordt genoemd.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.