Rundveehouderij

Achtergrond

Klein aanbod slachtkoeien, prijs stabiel

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend vlot verlopen.

Niet omdat de handel enorm wild was maar voornamelijk door het kleine aanbod. Er werden 244 runderen aangeboden, het kleinste aantal dit jaar. Ook rechtstreeks bij de slachterijen is het beeld niet veel anders met het aanbod, deze blijft erg krap.

De vraag naar slachtkoeien is gewoontjes te noemen, slachterijen willen wel graag wat koeien maar niet meer tegen elke prijs. Dit was ook merkbaar in Leeuwarden en de prijs bleef over de gehele linie stabiel. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,35 per kilo op.

Handelaren verwachten dat het aanbod van slachtkoeien de komende tijd krap blijft. Melkveehouders stoten alleen de koeien af waar zij niks meer mee kunnen, koeien die nog voldoende melk geven blijven gewoon in de stal staan. Hoewel het aanbod krap blijft, zal de prijs niet verder stijgen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.