Rundveehouderij

Achtergrond

Kalveren moeizaam prijshoudend verkocht

De handel in nuchtere kalveren verloopt moeizamer dan een week geleden.

Kopers van kalveren selecteren weer strenger in de koppels en voor de wat minder bevleesde kalveren wordt minder geld geboden. Dit was ook het beeld op de veemarkt in Purmerend die dinsdagochtend gehouden werd.

Kopers van nuka's zijn wat voorzichtiger met de inkoop. De kalveren die nu opgezet worden, zijn weliswaar in de goede periode slachtrijp maar de prijsdaling die afgelopen week heeft plaatsgevonden bij de blank- en rosévleeskalveren heeft wel degelijk invloed op de inkoop.

Handelaren verwachten nog steeds een groter aanbod van kalveren nu de melkveehouderij verder uitbreidt, het is alleen de vraag wanneer en hoeveel extra kalveren er tegelijk op de markt komen. Vooralsnog lijkt het mee te vallen en kunnen de prijzen van nuchtere kalveren redelijk standhouden.

Prognose: stabiel tot onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs zwartbonte stierkalveren

Aanvoer zwartbonte stierkalveren

Aanvoer roodbonte stierkalveren

Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.