Rundveehouderij

Achtergrond 1392 x bekeken

Engelse zuiglammeren bedreigen markt

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden wederom op een hoog niveau. Er werden 1.832 stuks aangevoerd, bijna 200 meer dan vorige week.

Het grote aanbod had wel enige invloed op de handel van de ramlammeren. Handelaren waren duidelijk selectiever, de luxe ramlammeren werden voor stabiele prijzen verkocht. De zware incourante rammen werden echter tegen lagere prijzen verhandeld. Naast het grote aanbod van overblijvers is er nu ook concurrentie van goedkope Engelse zuiglammeren. De prijs van deze zuiglammeren is per kilo lager dan de kiloprijs van de overblijvers. Dit zorgt ervoor dat diverse inkopers nu toch kiezen om over te gaan op de Engelse zuiglammeren.

De handel in ooilammeren verliep dinsdag nog wel prima en deze dieren werden over de gehele linie aardig prijshoudend verkocht. Slachtschapen waren van mindere kwaliteit en de vraag is wat afgenomen. De schapen van eerste kwaliteit daalden dan ook €5 in prijs.

Handelaren hopen dat het aanbod van zowel de Nederlandse overblijvers als de Engelse zuiglammeren meevalt. Als het aanbod groot blijft zal dit negatieve gevolgen hebben voor de prijs.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

rammen

schapen

ooien

aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.