Rundveehouderij

Achtergrond

Duitsers laten prijs slachtkoeien stijgen

Het aanbod van slachtkoeien lag vanochtend in Leeuwarden weer wat hoger.

Er werden 318 runderen aangeboden, 41 meer dan een week geleden. Hoewel het aanbod hoger lag, verliep de handel vlot en kon de prijs van de O-kwaliteit koeien tot en met de worstkoeien met 5 cent omhoog. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,35 per kilo op.

Deze prijsstijging is voornamelijk veroorzaakt door de hogere prijzen voor slachtkoeien in Duitsland. Duitse inkopers waren daardoor bereid wat meer voor de koeien te betalen waardoor Nederlandse kopers tegen hun zin in mee moesten. Handelaren geven wel aan dat de inkopers van de Nederlandse slachterijen liever de prijzen zien dalen.

Het aanbod van slachtkoeien blijft naar verwachting in de komende weken krap. Hoewel de prijs in Leeuwarden wat omhoog kon is dit niet representatief voor de landelijke handel in slachtkoeien. Nederlandse slachterijen houden de hand op de knip de verliezen op de vleesverkoop zijn te groot.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Koeien Leeuwarden

Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.