Rundveehouderij

Achtergrond

Bierbostel duurder wegens vraag

Melkveehouders kunnen merkbaar voor de voerhandel mikken op hogere melkproductie. Bierbostel wordt bij enkele leveranciers duurder onder invloed van toegenomen vraag.

Bierbostel is eiwitrijk, werkt melk drijvend en bevordert de penswerking. Echter, de aanvoer kan de komende maanden groeien doordat brouwerijen meer produceren voor de zomerperiode. Er ontstaan zoals vaker stevige prijsverschillen. Houd in ieder geval rekening met al dan niet verrekende kwantum- en doorvoerkortingen. Overigens liggen ook hogere tarieven doorgaans nog onder de netto voederwaardeprijs. Deze staat op €2,41 per procent droge stof. De nieuwe voederwaardeprijzen van begin april zijn maar heel licht gewijzigd ten opzichte van de voorgaande. De marktprijs van bostel ligt circa €10 per ton lager dan vorig jaar april, de voederwaardeprijs €7 lager. Al meer dan een half jaar wordt de voederwaardeprijs voor drie vijfde bepaald door de eiwitwaarde.

Industrieel verwerkte aardappelen worden ouder, dus komt er meer restproduct. Aardappelsnippers vervangen hier en daar de (goedkope) voeraardappelen, omdat ze beter houdbaar zijn als het weer warmer wordt. Voorlopig zijn er geen prijswijziging te verwachten in aardappelsnippers.

Prognose: bostel iets duurder.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.