Rundveehouderij

Achtergrond

Beste aardappelsnippers worden duurder

De handel in bijproducten en ruwvoer is in de vorige weken in beweging gekomen, met als meest opvallende aspect de verhoging van de bierbostelprijs.

Voor melkveehouders is het aftasten hoe hun (ruw-)voerpositie is en wat ze nodig hebben als aanvulling op het rantsoen voor optimale melkproductie zonder nadelige gevolgen voor de fosfaataanvoer. De bostelprijs is deze week gestabiliseerd, wel is er een verhoging gekomen van de prijs voor goede aardappelsnippers. Voor de betere kwaliteit gaat deze €2 per ton omhoog. Dit is uiteraard ook van belang voor de kalvermesterij en de stierenhouders. Voeraardappelen zijn er lange tijd in overvloed geweest en daardoor voordelig in te kopen, maar het aanbod van partijen met de juiste voerkwaliteit gaat nu teruglopen. Veel handel in kuilmais is er nog steeds niet, vooral aan de verkoopzijde wacht men even af.

Behalve voor bijproducten blijft er onverkort belangstelling voor structuurbronnen. Daardoor is goed gesneden tarwestro en gerststro met voerkwaliteit heel schaars geworden. Voor gesneden stro ligt de bovenkant van de prijs voor grote balen rond €145, €10 boven de tarieven voor niet gesneden. In de prijzen van graszaadhooi, waarvan sommige soorten (roodzwenk) lastig verkrijgbaar zijn, is vooralsnog geen wijziging.

Prognose: vaste markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Prijs snijmais

Prijs tarwestro grote balen

Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.