Rundveehouderij

Achtergrond

A-brok prijs stabiliseert

De LEI-notering van de A-brok steeg in maart met 10 cent, naar €21,55 per 100 kilo. De ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt in aanmerking genomen, zal de voerprijs nauwelijks meer stijgen, meldt Veevoeradviesbureau Stigevo uit Giessen.

Bij normale weersomstandigheden in de komende maanden kunnen de graanprijzen verder dalen. Op de graanmarkt staan de prijzen ten opzichte van voorgaande seizoenen al een stuk lager, de prognoses wijzen op grote beschikbare hoeveelheden. De voorraden nemen toe. Dat voorkomt uiteraard prijsstijging bij graanvervangers.

Op enkele uitzonderingen na is de komende tijd het aanbod van grondstoffen voor rundveevoeders ruim voldoende. Vooral mais speelt een belangrijke rol als energie-brengende component. Samenvattend zijn bietenpulp, citruspulp en raapschroot uitgesproken krap, maar mais, palmpitschilfers en sojahullen kunnen ruim tot maximaal worden verwerkt.

De voerprijs is onderhand aan zijn top en blijft voorlopig stabiel in de maanden mei, juni en juli. Vanaf augustus zit er voor de A-brok een bescheiden prijsdaling in, op termijn in de richting van €20. De kosten van de grondstoffen kunnen ongeveer 10 procent zakken.

Prognose: prijs gelijk.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.