Rundveehouderij

Achtergrond 1018 x bekeken 1 reactie

Stabiele prijzen voor wolvee

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend in Leeuwarden op een hoog niveau.

Er werden maar liefst 2.066 lammeren en schapen aangeboden. In de afgelopen drie jaar is de aanvoer niet boven de tweeduizend uitgekomen.

Hoewel het aanbod fors was, bleef de notering van de dieren over de gehele linie gelijk. Een groot deel van het aanbod, zevenhonderd dieren, bestond uit zuiglammeren. Deze lammeren zijn speciaal besteld voor een Belgische afnemer die de lammeren graag voor de Pasen wilde hebben. De lammeren brachten tussen €100 en €110 op. Dit is net iets meer dan er vorig jaar voor de paaslammeren werd betaald. Na de paasdagen zal het aanbod van zuiglammeren weer afnemen en doorkabbelen tot de echte zuiglammerperiode die eind mei van start gaat.

De handel in ooi- en ramlammeren (overblijvers) verliep vlot en de vraag was goed. De handel in slachtschapen was wel minder goed dan vorige week. De prijs van de dieren lag ook onder druk maar bleef nog wel binnen de marges van de notering. Het aanbod van slachtschapen is momenteel wat groter door de lammerperiode. Nu de dieren over het algemeen binnen staan, is goed te zien of ze gust zijn. Deze guste schapen worden dan ook vaak gelijk afgestoten.

Prognose: stabiele prijs.

Eén reactie

  • Schaapje

    Aanbod van de schapen is niet alleen door lammerperiode maar ook dat er melkveehouders met de schapentak stoppen. Die gaan nu volop voor het melkvee.

Of registreer je om te kunnen reageren.