Rundveehouderij

Achtergrond 917 x bekeken

Stabiele prijzen voor wolvee

Het aanbod van wolvee is ook deze week nog groot. Ook op de veemarkt in Leeuwarden werden dinsdagochtend flink wat schapen en lammeren aangeboden. Het aanbod lag met 1.423 stuks voor de vierde week op rij boven de 1.400.

Dit is in vergelijking tot voorgaande jaren een flinke aanvoer. Vorig jaar lag het aanbod in deze periode op 883 dieren.

Hoewel het aanbod groot is voor de tijd van het jaar heeft dit geen grote negatieve gevolgen voor de prijsvorming. Handelaren geven wel aan dat de handel in ooilammeren wel wat stroever verliep dan een week geleden. Inkopers die voor Duitsland ooilammeren inkopen, waren niet bereid om dezelfde prijs als een week geleden te betalen. Gemiddeld is er wat minder voor de ooilammeren betaald, maar wel binnen de marges van de notering. Een ooilam boven 20 kilo brengt maximaal €105 op. Dit is €18 meer dan een jaar geleden.

Ramlammeren werden vlot verkocht tegen stabiele prijzen en slachtschapen deden het gemiddeld wat beter dan vorige week. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo brengen maximaal €130 op, €10 meer dan vorig jaar. Slachtschapen van eerste kwaliteit brengen maximaal €120 op, €27 meer dan vorig jaar.

Prognose: stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.