Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is maandagochtend op de veemarkt in Bunnik een stuk rustiger verlopen dan in de afgelopen weken. Oorzaak is de fikse prijsstijging die binnen een paar weken plaatsvond. Slachterijen zijn daardoor niet bereid om mee te werken aan een verdere prijsstijging.

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €3,25 per kilo geslacht gewicht op. Dit is 50 cent meer per kilo dan in februari en 25 cent meer dan er vorig jaar werd betaald.

Hoewel de handel in slachtkoeien deze week duidelijk rustiger is, blijft de handel in gebruiksvee zeer levendig. De vraag naar melkvee blijft erg groot en het aanbod is zeer krap. Hierdoor steeg de prijs van melkkoeien vorige week voor de achtste week op rij. De prijs steeg met €75 en kwam daarmee uit op €1.600 voor een eerste kwaliteit melkkoe. De prijs ligt hiermee €275 hoger dan vorig jaar en gelijk aan de prijs in 2013. Ook lang drachtige exportvaarzen zijn in prijs gestegen. Niet omdat er meer vraag is vanuit het buitenland, maar wel omdat Nederlandse melkveehouders de dieren in het oog hebben gekregen.

Prognose: melkkoeien duurder.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.