Rundveehouderij

Achtergrond 916 x bekeken

Ramlammeren wederom in prijs gestegen

De notering van ramlammeren is dinsdagochtend in Leeuwarden met €10 verhoogd naar maximaal €145.

De handel in de ramlammeren verliep vlot en de prijs steeg met €5 per lam. De andere €5 van de verruiming bestaat uit een correctie. De notering stond al een paar weken lager dan die van de andere markten, nu is deze weer gelijk getrokken.

Ook bij de ooilammeren heeft een correctie plaatsgevonden in verband met de verschillen tussen de veemarkten. Hier is het echter niet terug te zien in de notering, deze blijft stabiel. De ooilammeren werden echter voor zo'n €5 minder per stuk verkocht ten opzichte van vorige week. Oorzaak van de tegenvallende handel in de ooilammeren is een kleinere vraag vanuit Duitsland. Het aanbod van Duitse ooilammeren is voldoende om aan de vraag te kunnen voldoen. Hierdoor zijn handelaren niet bereid om meer voor de Nederlandse lammeren te betalen. Ook al is de kwaliteit van de Nederlandse lammeren beter dan die van de Duitse.

De handel in slachtschapen verliep dinsdag vlot en handelaren verwachten dat de kwaliteit in de komende weken wat zal verbeteren. Het aanbod zal wat dalen en de prijs kan dan wat omhoog.

Prognose: prijs ooilammeren onder druk.

Of registreer je om te kunnen reageren.