Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Ramlammeren beter verkocht in Leeuwarden

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt Leeuwarden ruim tweehonderd stuks lager dan in de afgelopen weken.

Dit was voornamelijk te zien in het aanbod van ramlammeren. Vorige week bestond het aanbod voor een groot deel uit rammetjes. Deze week was de aanvoer weer beter verdeeld. Hier kon de handel van profiteren en de prijs steeg met €5 per lam. Zware ramlammeren brengen daarmee maximaal €135 per stuk op. De prijs ligt hiermee €15 boven vorig jaar.

De handel in slachtschapen en ooilammeren verliep rustig. Het aanbod van slachtschapen bestaat nu grotendeels uit slachtschapen van tweede en derde kwaliteit. Dit wordt veroorzaakt door het uitselecteren van fokschapen. Deze zijn vaak van een wat mindere kwaliteit.

De vraag naar ooilammeren vanuit Duitsland is duidelijk minder en de Duitse prijs staat onder druk. Hierdoor verliep de handel stroef, maar nog wel tegen stabiele prijzen. Of de prijs zich in de komende week op niveau kan houden is nog de vraag. Handelaren hopen op een stabiele prijs maar de prijs kan ook wat dalen. Een ooilam zwaarder dan 20 kilo brengt maximaal €110 op, €10 meer dan vorig jaar.

Prognose: prijs ooilammeren onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de schapenmarkt in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen > 25 kilo
Slachtschapen
Ooien > 20 kilo
Aanvoer

Eén reactie

  • koestal

    Pasen komt er aan .

Of registreer je om te kunnen reageren.