Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalveren in de lift

De prijzen voor de blankvleeskalveren bleven erg lang stabiel. Maar eindelijk lijkt er toch daadwerkelijk enige verbetering in de prijsvorming te komen.

Onder invloed van een goede stemming in de vleesafzet richting Pasen wordt namelijk wat extra geslacht. Dat was vorige week ook al het geval, maar dat kwam toen nog niet tot uiting in de prijsvorming. Dat lijkt er deze week wel in te zitten. Vooralsnog wordt uitgegaan van een prijsverhoging van 5 cent per kilo.

Onder invloed van het extra aantal slachtingen is de mestduur geslonken tot minder dan 27 weken. Ook deze week wordt extra geslacht voor Pasen, zodat er vooralsnog geen verandering komt in deze situatie.

In het buitenland merken ze ook enige verbetering in de markt. Dat geldt met name voor Duitsland, waar ook extra vlees nodig is voor de Pasen. Daarnaast lijkt het ook wat beter te gaan in Italië. In Frankrijk heeft Pasen niet zo veel invloed op de afzet van kalfsvlees, daar moeten ze het meer hebben van de afzet voor Pinksteren.

Prognose: stijgende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.