Rundveehouderij

Achtergrond

Koeienprijs lijkt te stabiliseren

De slachtkoeien op de veemarkt in het Utrechtse Bunnik zijn deze week goed verkocht. De stemming was wel wat rustiger dan in de afgelopen weken. Dat komt doordat de prijs zo langzamerhand voorlopig zijn top lijkt te hebben bereikt na de forse stijging in de afgelopen weken.

De noteringen van de O- en P-koeien zijn in Bunnik nog wel wat verhoogd. Dit heeft ook wel wat te maken met het feit dat de prijzen in Bunnik nog wat achterliepen bij de prijsniveaus in Leeuwarden. Ook de noteringen van Vee&Logistiek Nederland gingen afgelopen week nog wat omhoog.

Al met al liggen de prijzen op een duidelijk hoger niveau dan een jaar geleden. De noteringen van Vee&Logistiek Nederland liggen voor de O- en P-koeien 30 cent per kilo hoger dan in dezelfde week vorig jaar. Op de veemarkten is het prijsverschil iets kleiner. In Bunnik zijn de prijzen 20 tot 25 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Leeuwarden noteert 25 cent hoger voor O-kwaliteit, maar bij de P-koeien blijft het verschil beperkt tot 10 cent. Hoewel de koeien duidelijk meer opbrengen dan een jaar geleden, blijven de prijzen nog ruim onder het niveau van 2013.

Prognose: stabilisering van de prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.