Rundveehouderij

Achtergrond

Kalme markt voor ruwvoer en bijproduct

Er zijn weinig nieuwe ontwikkelingen in de markt voor ruwvoer en bijproducten. Er is nog steeds voldoende vraag, zeker naar structuuraanvulling, maar de handel is rustig. Er is voor de melkveehouders op het land immers genoeg werk te doen in deze periode. In de ruwvoer- en bijproductenprijzen zijn er deze week dan ook geen wijzigingen.

Aardappelvezels zijn inmiddels uitverkocht, maar de levering van erwtenvezels (en erwteneiwit) komt op gang, als bruikbaar alternatief. De prijs van stoomschillen is recent verlaagd. Ook andere aardappelbijproducten komen door de bank genomen redelijk goed vrij. De verwerkingsaardappelen worden ouder en worden daarom dikker geschild. Dat levert meer volume snippers op. Er zijn veehouders die nu stoppen met (nog steeds erg goedkope) aardappelen voeren, om over te gaan op snippers. Voorlopig is dit product nog prijshoudend. Het is afwachten wat de markt doet na maart, als er vrij gemolken kan worden.

Tarwegistconcentraat is nog steeds minder goed leverbaar, de prijzen zijn niettemin stabiel.

Bierbostel blijft bij het huidige prijsniveau een aantrekkelijk bijproduct. Binnenkort zal het brouwvolume in de aanloop naar de zomer toenemen, verdere prijsverhoging is daarom niet te verwachten.

Prognose: stabiel

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.