Rundveehouderij

Achtergrond

Handel slachtkoeien weer rustiger

De handel in slachtkoeien is maandagochtend in Bunnik rustig verlopen. Het aanbod was iets lager dan een week geleden met 112 koeien (was 119). De prijzen bleven over de gehele linie stabiel.

Slachtkoeien O-kwaliteit brengen maximaal €3,25 per kilo op. Dit is 25 cent meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Dit betekent dat een koe met een geslacht gewicht van 350 kilo zo'n €85 per koe meer opbrengt.

Handelaren geven aan dat het aanbod van slachtkoeien nog steeds niet al te groot is. Toch willen slachterijen niet meer voor de koeien betalen, de marges die worden behaald op de verkoop van het vlees zijn op het moment negatief.

De vraag naar gebruiksvee is nog wel steeds groot. Het aanbod is echter erg klein. Hierdoor zijn de prijzen in de afgelopen weken snel gestegen. Voor een eerste kwaliteit melkkoe wordt zo'n €1.650 betaald met uitschieters naar boven €2.000. Doordat de prijzen zo snel naar zo'n hoog niveau zijn gestegen, is de handel nu wel wat rustiger. Handelaren geven aan dat zij verwachten dat de prijs nu het hoogste punt aardig bereikt heeft.

Ook de prijs van langdrachtige vaarzen is gestegen. Dit is niet door een grote buitenlandse vraag maar door de binnenlandse honger naar koeien.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.