Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in slachtkoeien blijft goed

Het aanbod slachtkoeien is nog steeds aan de krappe kant. Hierdoor verloopt de handel onverminderd vlot. De prijs lijkt nu echter wel op zijn hoogtepunt te zijn beland.

Op de veemarkt Leeuwarden zijn donderdagochtend de prijzen van slachtkoeien nog wel over de gehele linie verhoogd. De notering van P-kwaliteit koeien en worstkoeien ging met 10 cent omhoog, de overige kwaliteiten stegen met 5 cent per kilo. Een O-kwaliteit koe brengt daarmee maximaal €3,35 per kilo op. Het aanbod was met 335 wederom kleiner (33 minder dan vorige week) en ook rechtstreeks blijft het aanbod klein.

Handelaren geven aan dat de prijsverhoging in Leeuwarden misschien iets aan de hoge kant is en dat de prijsstijging nu wel voorbij lijkt te zijn. Het is gezien de vlotte stijging, plus 70 cent in negen weken tijd ook niet verwonderlijk dat slachterijen nu even een pas op de plaats willen maken.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.