Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Weinig verandering in kalverprijzen

Op de veemarkt in Purmerend is onverwacht een kleine plus voor de extra en eerste kwaliteit stierkalveren gerealiseerd.

 

Een plus die door andere verzamelplaatsen zeker niet wordt bevestigd. Kalverhandelaren en dus ook melkveehouders blijven kampen met moeizame afzet van kalveren. Alleen de hele beste stiertjes vinden redelijk makkelijk hun weg, alles wat niet in het straatje van de afnemers past levert nauwelijks iets op.

Kalveren onder de 40 kilogram blijft een lastig verhaal. Zijn ze gezond dan leveren ze nog een paar euro op, maar zijn ze erg licht of lijken ze niet 100 procent gezond, dan blijven ze zonder pardon bij de fokker staan. Voorlopig komt er nog geen eind aan deze negatieve marktstemming. De kalveren die nu opgezet worden, zijn in de tweede helft van de zomer slachtrijp. Een lastige periode voor de vleesafzet, een feit waar de inkopers nu nog eens extra mee schermen.

Prognose: stabiele prijzen.

Laatste reacties

 • ...............

  <>

  zonder verder commentaar!!

 • ...............

  <>

  Zonder verder commentaar!

 • Rosekalf 2012

  Marktwerking?? Bekijk het winstpercentage eens. En vergelijk dat eens met jezelf. Dan vind ik dat percentage erg laag. Tel daarbij is 2 tientjes voor de nuka's erbij en hoe kom het saldo dan uit

Of registreer je om te kunnen reageren.