Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Slacht- en melkvee duurder

Melkvee wordt in februari en maart beduidend minder aangeboden, met prijsstijgingen tot gevolg. In de slachtveemarkt zijn de prijzen de afgelopen week met gemiddeld 5 cent per kilo opgetrokken, wat maandag nog een vervolg kreeg.

Op de veemarkt in Bunnik stegen de prijzen voor slachtkoeien met 5 cent. Voor de slachterijen is dat lastig waar te maken in de verkoop, maar de aanvoer van koeien is krap. In het najaar is er bijzonder veel opgeruimd om de melkproductie binnen de perken te houden; niet voor niets zakten de slachtprijzen naar een erg laag niveau.

De situatie van toen heeft een na-ijlend effect en het quotumloze tijdperk dat in april aanbreekt, werpt zijn schaduw vooruit. Boeren hoeven niet zo nodig koeien op te ruimen. Voeg daarbij de recente stijging van de melkprijzen en de sterk verbeterde stemming op de zuivelmarkt en de verklaring is er meteen voor de aantrekkende prijzen van direct voor productie inzetbaar melkvee, over de hele linie.

Vee & Logistiek verhoogde vrijdag de prijzen voor melkkoeien en langdragende vaarzen met €50.

Prognose: prijsstijging.

Eén reactie

  • B den Besten

    Een glazen bol op de redactie?!?!

    'Melkvee wordt in februari en maart beduidend minder aangeboden'

Of registreer je om te kunnen reageren.