Rundveehouderij

Achtergrond

Ruim aanbod drukt prijs bierbostel

In het segment ruwvoer zijn de prijzen redelijk stabiel, met nog steeds goede vraag naar producten die het rantsoen aanvullen met structuur.

De verkrijgbaarheid van enkele bijproducten voor de melkveehouderij is deze dagen gedrukt. Steekvast aardappelzetmeel is al langere tijd moeizaam leverbaar; nu komt ook de klad in de leveringen van tarwegistconcentraat. Het is het gevolg van revisiewerkzaamheden bij een van de grote leveranciers van deze reststroom. Dat gaat enkele weken duren.

Nu de campagne op zijn einde loopt, zijn de aardappelpersvezels met ingang van deze week €2 per ton duurder geworden. Ze kosten €29 per ton. Bierbostel is nog steeds goed leverbaar en staat op een aantrekkelijk prijsniveau, zeker in vergelijking met de torenhoge prijzen van voorgaande seizoenen. Het product wordt scherp weggezet door een aantal partijen. De aanvoer is dan ook fors, maar de vraag trekt in de richting van april aan. Wie ruimte heeft voor bostel kan nu goed profiteren.

Van de restproducten uit de consumptieaardappelen verwerkende industrie blijven de aardappelsnippers gunstig geprijsd. Ze zijn ruim beschikbaar. Voeraardappelen zijn minder concurrerend, als gevolg van verminderde houdbaarheid. Snippers zijn bovendien comfortabeler in gebruik. Dit houdt de prijs overeind.

Prognose: bostel goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.