Rundveehouderij

Achtergrond

Prijzen blankvleeskalveren stabiel

De prijzen voor de blankvleeskalveren houden stand. Er zijn in Nederland ruim voldoende kalveren beschikbaar gedurende de traditioneel rond carnaval toch wat stroevere maand voor vleeskalveren. De in de afgelopen periode gehoopte prijsverhoging lijkt er vooralsnog niet in te zitten.

Positieve signalen uit het buitenland blijken vooralsnog slechts steun voor aanhoudend stabiele prijzen. Een stimulans tot hogere prijzen zit er vooralsnog niet in. In Frankrijk is er een tekort aan kalveren. Dat zorgt daar voor een goede stemming, maar geen betere prijzen. Ook in Duitsland is de markt goed bij gelijke prijzen. In Italië blijven de prijzen wel wat achter.

Prognose: prijzen stabiel.

Meer prijsinformatie vindt u in Boerderij op Maat:
prijzen voor blankvleeskalveren
prijzen voor rosékalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.