Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtschapen €5 omlaag

Het aanbod slachtschapen en lammeren lag dinsdagochtend in Leeuwarden weer op een fors niveau. Er werden in totaal 1.450 dieren aangeboden. Voor de lammeren had de aanvoer geen gevolgen voor de prijs, de prijs van de slachtschapen ging wel omlaag.

De prijs van slachtschapen daalde met €5 per stuk, een eerste kwaliteit slachtschaap bracht maximaal  €120 op. De prijs ligt hiermee nog wel flink hoger dan een jaar geleden, toen bracht eenzelfde schaap nog €100 op. Oorzaak van het grote aanbod slachtschapen is het opstallen van de dieren. Schapenhouders controleren en selecteren de schapen tegelijk met het opstallen en de dieren die wat mankeren of gust zijn, worden afgestoten.

Ook het aanbod lammeren is groot door het sluiten van het weideseizoen. Veel dieren moeten uit de weides waar zij lopen in verband met het bemesten. Verwacht wordt dat het aanbod in de komende weken hierdoor groot zal blijven. Handelaren geven aan dat zij denken dat de prijs wel stabiel kan blijven door de prima vraag.

Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal €130 op, €10 meer dan een jaar geleden. Ooilammeren brengen maximaal €105 op, dat is €18 meer dan vorig jaar in deze periode.

Prognose: stabiele prijs lammeren

Of registreer je om te kunnen reageren.