Rundveehouderij

Achtergrond 2190 x bekeken laatste update:13 feb 2015

Opnieuw goede handel op schapenmarkt Leeuwarden

De handel in lammeren op de veemarkt in Leeuwarden is dinsdag, ondanks een hogere aanvoer, opnieuw goed verlopen. Vooral de zware rammen vonden gretig aftrek.

Reden voor de noteringscommissie om de notering met maar liefst €7,50 te verhogen naar maximaal €130. De notering voor ooien werd met €2,50 verhoogd naar maximaal €102,50.

In totaal werden 1.404 schapen aangevoerd. Vorige week waren dat er nog 1.352. Ongeveer een derde van de dieren bestond dit keer uit rammen. Het is opvallend dat juist de zwaardere, doorgaans wat minder courante rammen, beter werden verkocht. De vraag, zowel in eigen land als in Duitsland, is goed. Duitse kopers nemen, in tegenstelling tot Franse kopers, genoegen met de minder luxe dieren.

Ook de afzet van ooien verliep in Leeuwarden prima. Ook hier is met name Duitsland momenteel een goede markt. Het land heeft in de afgelopen jaren steeds meer de voorheen belangrijke positie van Frankrijk overgenomen. Frankrijk was jarenlang goed voor het grootste deel van de lammerexport. Een groeiend aanbod van eerste Fransen zuiglammeren zorgt nu trouwens sowieso voor een dip in de export naar dat land. Daarbij is er nog de concurrentie met Engelse lammeren die doorgaans goedkoper worden aangeboden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.