Rundveehouderij

Achtergrond

Lichte prijsverhogingen in ruwvoer

Het gaat weliswaar niet met enorme sprongen tegelijk, maar goed tarwestro wordt nu echt duurder. De beurs Middenmeer verhoogde woensdag de telersprijs van kleine pakken met €10 naar €120 per ton.

De verkrijgbaarheid is heel matig in Nederland. Telersbeurs Emmeloord had al eerder (zij het vrij kleine) prijsverhogingen doorgevoerd. De prijsverhogingen die de handel doorvoert liggen in de orde van grootte à €5 per ton. Dat geldt voor zowel tarwe- als gerststro. Daarnaast is ook graszaadhooi niet zo ruim voorhanden, terwijl de vraag goed is. Reken ook voor Engels raaigras en op prijsverhoging van circa €5 per ton. Roodzwenk, altijd goed gevraagd, was al eerder duurder geworden.

Over het algemeen blijft van invloed dat de melkveehouder een goede ruwvoerpositie heeft. Handel in snijmais is er vrijwel (nog) niet. Een prijsindicatie is, afhankelijk van kwaliteit, €55 tot €60 per ton.

De campagne bietenperspulp is gestopt. Aardappelpersvezel is nu voor het eerste wat duurder geworden, de prijs staat op €27 per ton. Dat is niettemin nog ruimschoots beneden de voederwaardeprijs. Voor het overige hebben de vochtige bijproducten deze week hun prijs vastgehouden.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.