Rundveehouderij

Achtergrond 3 reacties

Leasemelk houdt prijsniveau simpel vast

Handel in melkquotum gaat gestaag door, maar is niet hectisch. De prijs voor leasemelk hangt deze dagen rond €6,10 tot hooguit €6,20 per kilo vet. Voor een hoger tarief haken de gegadigden af.

Voor velen is het verschil met het betalen van superheffing toch al te gering om nu al geld uit te geven in plaats van eind augustus. De liquiditeit wat ruimer houden is immers ook de moeite waard, al betekent quotumtekort niet aanvullen gewoon uitstel van executie.

Melkveehouders die nu nog in zijn voor leasemelk zijn degenen die hadden gespeculeerd op prijsdaling, met in het achterhoofd de in de afgelopen maanden verlaagde melkprijzen.

Prognose: stabiel.

Laatste reacties

 • Mozes

  Voor boeren zonder een BTW-boekhouding is het ook bij €6,- niet zinvol om te leasen. Als je €6,- betaalt dan kost dit inclusief BTW 29,04 cent per liter wat nu betaalt moet worden.
  Superheffing kost ongeveer 27 cent per liter en betaal je pas in september.

  Voor boeren die wel een BTW-boekhouding voeren en de BTW terug krijgen kost het ook nog 24 cent per liter die nu betaalt moet worden. Bij een prijs boven €6,- kunnen zij ook beter superheffing betalen.

 • M.harmsen

  Precies MOzes. Laat Boerderij maar lekker de prijs omhoog schrijven.

 • H.Grotenhuis1

  Nog een week en dan is deze handel ook weer eindig.

Of registreer je om te kunnen reageren.