Rundveehouderij

Achtergrond

Kleiner aanbod laat prijs stijgen

Het aanbod nuchtere kalveren is op het moment niet al te groot. Ook op de veemarkt Purmerend was het aanbod op dinsdag kleiner dan gewoonlijk en kon de prijs van de kalveren wat omhoog. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €100 op.

Hoewel de handel nu goed verloopt is de verwachting dat dit niet zo blijft. Vanuit Ierland begint het jaarlijkse aanbod van kalveren op gang te komen. Nu komen er nog mondjesmaat kalveren naar het vaste land, maar een grotere aanvoer zal niet lang uitblijven. Daarnaast wordt in Nederland een groot aanbod nuchtere kalveren verwacht als gevolg van het afschaffen van het melkquotum vanaf 1 april. Melkveehouders hebben veel drachtige vaarzen staan die na deze datum aan de melk komen, sommige handelaren spreken zelfs van een geboortegolf.

In de komende week zal de handel nog wel op het huidige niveau doorlopen en kan de prijs misschien nog wat stijgen.

Prognose: stabiel tot iets hoger

Of registreer je om te kunnen reageren.