Rundveehouderij

Achtergrond

Flink hogere notering slachtvee Leeuwarden

De aanvoer van slachtvee in Leeuwarden was deze week weer iets kleiner dan vorige week. Het aanbod schommelt de laatste weken iets, maar het lijkt er toch op dat de piek in de vee-uitstoot nu toch echt wel voorbij is.

Dit gegeven, plus een goede vraag naar slachtkoeien vanuit met name Duitsland, zorgde ervoor dat er behoorlijk werd getrokken aan de aangevoerde dieren. Bij een vlotte handel steeg de notering voor het vee met gemiddeld 10 cent per kilo.

Daarmee steken de opbrengsten van deze markt gunstig af tegenover de eerder deze week gehouden markt in Bunnik. Daar bleef de notering vrij stabiel en werd dus ook niet het prijsniveau gehaald als in Leeuwarden het geval was.

Binnenkort gaat op de veemarkt in Leeuwarden overigens een proef van start voor weidevee. Aangevoerde koeien kunnen naar geregistreerde verweiders die de dieren later weer via de markt mogen verkopen.

Prognose: hogere prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.