Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs slachtkoeien

De handel in slachtkoeien loopt rustig door. Het aanbod is redelijk stabiel en de vraag houdt goed stand. Op de veemarkt in Leeuwarden donderdagochtend waren er dan ook weinig verrassingen.

De koeien werden goed verkocht tegen stabiele prijzen. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht maximaal €2,80 per kilo op. De prijs ligt daarmee 20 cent boven het niveau van vorig jaar.

Hoogste prijs 2015 in januari

Het maximum van de prijs lag dit jaar op €3,40 per kilo. Deze prijs werd half juni betaald om vervolgens te dalen naar €2,75 per kilo eind november. Toch is dit niet de laagste prijs die dit jaar is betaald. Begin januari lag de prijs op €2,65 per kilo; het aanbod van koeien steeg toen flink.

Koeien vastgehouden vanwege onduidelijkheid fosfaatrechten

Ook voor het nieuwe jaar wordt veel vee verwacht. Melkveehouders houden her en der koeien vast vanwege de onduidelijkheid rondom de fosfaatrechten. Zij denken dat 1 januari nog een belangrijke datum kan zijn voor de toekomstige rechten. Na deze datum zal wat meer vee beschikbaar komen. Dan zal de prijs net als vorig jaar wel eens op een laag niveau kunnen starten.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.