Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs slachtkoeien

De prijs van slachtkoeien noteert stabiel. Vorige week vrijdag bleef de prijs van Vee&Logistiek Nederland gelijk. Ook op de veemarkt in Bunnik zijn de prijzen maandagochtend stabiel.

Het aanbod aan slachtkoeien lag maandagochtend weer boven 100 stuks op de veemarkt. Ten opzichte van vorige week werden 20 koeien meer aangeboden. De prijs van de slachtkoeien in Leeuwarden steeg vorige week donderdag met 5 cent per kilo, waardoor verkopers de hoop hadden dat zij ook wat meer voor de koeien konden ontvangen. Dit zorgde voor de extra aanvoer.

Aanvoer blijft gelijk

Het ziet er met nog 3 weken te gaan voor het nieuwe jaar naar uit dat de aanvoer van slachtkoeien rustig blijft doorlopen en geen grote uitschieters in het aantal slachtingen. Dit betekent dat de prijs van de slachtkoeien in elk geval op niveau kan blijven. Bij een goede vraag of een kleiner aanbod kan er eventueel nog wat bij de prijs op komen. Komen er ineens veel koeien op de markt, dan zal de prijs weer onder druk komen te staan. Door de onduidelijkheid rondom fosfaatrechten is het moeilijk te voorspellen wat de prijs en handel gaat doen.

Prijs hoger dan in voorgaande jaren

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht op (Vee&Logistiek Nederland). Vorig jaar lag de prijs met €2,55 flink lager en ook in 2013 werd minder voor de koeien betaald, €2,70 per kilo.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.