Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs bij groter aanbod slachtkoeien

Het aanbod aan slachtkoeien lag maandagochtend op de veemarkt in Bunnik op een hoger niveau dan in de afgelopen weken. Er werden 132 koeien aangeboden, 30 meer dan vorige week.

Dit terwijl vorige week minder koeien werden aangeboden bij slachterijen en de tendens was dat dit nog even zou aanhouden. Desondanks bleven de prijzen stabiel.

Meer luxe koeien

Ook het aanbod van luxe koeien was groter in Bunnik. Om op tijd voor de kerstdagen bij de slager te liggen, moeten de koeien deze week nog geslacht worden. Ook voor deze koeien is de prijs stabiel, maar wel bij een rustige handel.

Aanbod bepaalt handel

Hoe de handel in de komende week zal verlopen, is geheel afhankelijk van het aanbod van slachtkoeien. Het aantal slachtdagen voor de kerstdagen is nog beperkt en na deze week zal het wel gedaan zijn met de extra vraag. Met dit in het achterhoofd kan het zijn dat er wat meer koeien komen. De prijs zal dan stabiel blijven. Valt het aanbod mee, dan kan de prijs her en der wat vriendelijker gestemd zijn.

20 cent duurder

Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht op (notering Vee&Logistiek Nederland). Dit is 20 cent meer dan vorig jaar in deze periode.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.