Rundveehouderij

Achtergrond 1779 x bekeken

Prijs wolvee omhoog in laatste week 2015

De prijs van zowel schapen als lammeren is dinsdagochtend in op de veemarkt in Leeuwarden met €2,50 verhoogd. De handel verliep vlot en de 1.134 dieren waren al vroeg van eigenaar verwisseld.

Het aanbod van slachtschapen is krap. De uitstoot van de schapen ligt al het hele jaar op een mooi niveau door de goede prijs die voor de dieren werd betaald. Verkopers hielden geen dieren vast, waardoor het aanbod nu langzaam wat afneemt. Een eerste kwaliteit slachtschaap brengt maximaal €122,50 op.

Ooilammeren goed verkocht

Ook de afzet van de lammeren verliep dinsdagochtend goed. De import vanuit Engelse lammeren ligt op een laag pitje door de feestdagen. De vraag is echter hetzelfde. Hier kunnen de verkopers van Nederlandse dieren van profiteren. De ooilammeren werden dan ook goed verkocht voor de export naar Frankrijk. Ze noteren tot maximaal €97,50, waarbij handelaren aangeven dat de prijs van de zeer mooie lammeren wel boven de €100 liggen.

Prijsstijging in februari verwacht

Ook de ramlammeren konden profiteren van het kleinere aanbod van Engelse lammeren en noteren tot maximaal €132,50 per stuk.

Verwacht wordt dat de prijs van de lammeren in januari stabiel zullen blijven en in februari zullen stijgen. Februari is traditioneel een goede maand voor de prijs van wolvee.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.