Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs nuka’s met €5 omlaag

De handel in nuchtere kalveren verloopt moeizaam. Het aanbod van kalveren is voldoende en de vraag laat het afweten. De prijs van de kalveren staat dan ook onder druk. Ook in Duitsland is het aanbod van kalveren ruim, waardoor prijzen daar dalen.

Ook op de veemarkt in Purmerend verliep de handel dinsdagochtend moeizaam. De prijzen daalden met €5 per kalf. Handelaren merkten op dat de kopers strenger selecteerden in de koppels kalveren. De zware stierkalveren zijn nog redelijk goed te verkopen maar de lichtere stierkalveren en de vaarskalveren zijn moeizaam te verkopen.

Voldoende aanbod

Een stierkalf zwartbont van extra kwaliteit brengt in Purmerend maximaal €85 op. De prijs ligt daarmee €25 hoger dan vorig jaar, in 2013 daalde de prijs tot €65 per kalf.Verwacht wordt dat de prijs van de kalveren onder druk blijft staan. Het aanbod is voldoende en de vraag naar kalveren niet al te groot. Dit heeft te maken met de tijd waarin de kalveren slachtrijp zijn, de zomerperiode.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.