Rundveehouderij

Achtergrond

Handel wolvee wat vriendelijker

De handel in wolvee is dinsdagochtend in Leeuwarden weer wat vriendelijker verlopen. Een klein aanbod en een aangetrokken vraag naar ooilammeren liet de prijs met €2,50 stijgen. Een ooilam brengt daarmee maximaal €95 op, dezelfde prijs als vorig jaar in deze periode.

Ook voor ramlammeren is er een wat betere prijs dan vorige week. De prijs bleef echter wel binnen de marges van de notering. De commissie van de veemarkt Leeuwarden heeft de notering van de ramlammeren dan ook stabiel gehouden. Een ramlam zwaarder dan 25 kilo brengt maximaal €127,50 op, €10 meer dan vorig jaar.

Slachtschapen

De handel in slachtschapen verliep dinsdagochtend wel wat moeizamer. Het aanbod van slachtschapen is in verhouding groot. Ook deze notering bleef stabiel op maximaal €115. De prijs ligt daarmee €5 lager dan vorig jaar in deze periode.

Verbeterde handel

Na weken van een zeer rustige handel en prijzen die onder druk stonden, voornamelijk door het aanbod van goedkope Engelse lammeren, lijkt de handel nu wat te verbeteren. Handelaren geven aan dat de handel in de komende weken wat aan zal trekken. De prijs van de lammeren kan daardoor licht stijgen. Als de prijs wat stijgt, zal ook het aanbod weer wat aantrekken. Door de lage prijzen hielden veel verkopers de lammeren thuis in hoop op betere tijden.

Prognose: prijs lammeren iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.