Rundveehouderij

Achtergrond

Handel slachtkoeien vriendelijker

Net als vorige week verloopt de handel in slachtkoeien deze week vriendelijker. Het aanbod van de koeien is nog steeds minder groot dan in de afgelopen weken.

Ook vorige week daalde het aanbod met zo'n 500 stuks ten opzichte van 2 weken geleden. Het aantal slachtingen lag daarmee weer onder de 12.000 stuks (11.500). De vraag naar slachtkoeien is wat groter door de aanstaande feestdagen. Toch zal dit niet heel lang aanhouden, het is immers al zo kerst en de vraag neemt vaak al in de week daarvoor weer wat af. Ook tussen de kerstdagen en oud en nieuw zal er minder geslacht worden.

Prijsstijging van 5 cent in Leeuwarden

Op de veemarkt Leeuwarden donderdagochtend was ook sprake van een vriendelijke handel en een prijsstijging van 5 cent per kilo voor de worstkoeien en P-kwaliteit koeien. Een P-kwaliteit slachtkoe brengt daarmee maximaal €2,60 per kilo geslacht gewicht op.

Voor de komende week wordt een onveranderde handel verwacht, de prijs kan her en der iets stijgen als het aanbod niet toeneemt. Na volgende week zal de vraag afnemen en zal de prijs stabiliseren.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.