Rundveehouderij

Achtergrond

Handel bijproducten iets levendiger

De handel in bijproducten trekt langzaamaan wat aan, nu veel melkveehouders de kuiluitslagen van de mais binnen hebben. Het zetmeelpercentage in de maiskuilen is lager dan gewoonlijk. Ook is het drogestofgehalte in delen van het land aan de lage kant.

Door het vochtige weer is de mais niet overal voldoende afgerijpt. Corngold sluit goed aan bij gehalten van de ingekuilde mais. De vraag naar het product is dan ook toegenomen waardoor de prijs met 5 cent is verhoogd naar €1,90 per procent droge stof.

Prijsdaling aardappelstoomschillen

Daling in de markt komt van de aardappelstoomschillen. De prijs daalt met 10 cent per procent droge stof naar maximaal €29,50 per ton. De prijs van overige aardappelproducten noteert stabiel en zal dit jaar niet meer wijzigen.

Aardappelverwerkers sluiten hun deuren tijdens de feestdagen, waardoor het aanbod stil komt te liggen. Veel fouragehandelaren hebben wel wat voorraden opgebouwd, maar dit is vaak niet voldoende om aan alle vraag te voldoen. Als de fabrieken in het nieuwe jaar weer op volle kracht draaien kan de prijs van de overige aardappelproducten ook nog wel eens wat dalen.

Rustige handel bierbostel

De handel in bierbostel loopt rustig door. Sommige melkveehouders vinden het product aan de dure kant en haken af, het aanbod is echter ook niet groot door het matige brouwvolume. De vraag naar ingekuilde mais is rustig en zal naar alle waarschijnlijkheid in het voorjaar weer aantrekken.

Met het einde van het jaar in zicht zijn veel fabrieken vanaf volgende week gesloten en zal de handel in bijproducten en ruwvoeders rustig zijn.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.