Rundveehouderij

Achtergrond 1947 x bekeken

Aanbod slachtkoeien neemt af

Het aanbod van slachtkoeien is deze week weer afgenomen, na drie weken met een groot aantal slachtingen van boven de 12.000 runderen.

Ook op de veemarkt in Leeuwarden werd donderdag minder vee aangeboden: 341 runderen, dat is 80 dieren minder dan een week geleden.

Prijs 5 cent omhoog

Handelaren geven aan dat zij stabiele prijzen voor de koeien hebben ontvangen. Toch besloot de noteringscommissie van de veemarkt de prijs van een deel van de slachtkoeien met 5 cent te verhogen. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt daarmee in Leeuwarden maximaal €2,80 per kilo geslacht gewicht op.

Het sentiment op de markt was veel beter dan een week geleden toen de prijs fors omlaag ging. De prijsstijging wordt dan ook gezien als een uiting van dit verbeterde sentiment.

Vraag naar rundvlees trekt aan

Uit de vleesverkoop komen ondertussen geluiden dat vraag naar rundvlees voor de feestdagen nu toch wat aantrekt. Hoop is dan ook dat het aanbod op het huidige niveau blijft en de vraag wat verder aantrekt. Dan kunnen prijzen, enigszins onverwacht toch nog wat omhoog voor de feestdagen.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.