Rundveehouderij

Achtergrond

Wisselend prijsbeeld nuka’s

De handel in nuchtere kalveren is onveranderd. Handelaren geven aan dat de zwartbonte stierkalveren nog steeds prima gevraagd zijn bij stabiele prijzen.

Bij de vaarskalveren met 50 procent Belgisch Blauw is de handel een stuk rustiger. Het aanbod van de kalveren is toegenomen terwijl de plaatsingsruimte hetzelfde is gebleven.

Prijs onder druk

De prijs van deze kalveren stond dinsdagochtend dan ook onder druk op de veemarkt in Purmerend. Een extra kwaliteit vaarskalf met 50 procent Belgisch Blauw noteert €5 minder met maximaal €130 per kalf. De prijs van de zwartbonte stierkalveren ligt op maximaal €85 voor een exemplaar van extra kwaliteit.

Prijzen dichter bij elkaar

De verwachting is dat de prijs van de kruislingkalveren nog wat verder zal dalen, als het aanbod op dit niveau blijft. De prijs van de zwartbonte kalveren kan juist wat stijgen door het in verhouding kleinere aanbod. De prijs zal daardoor weer wat dichter bij elkaar komen te liggen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.